Bezglutenska Turska Supa od Leblebija:
Sastojci:
- 2 šolje kuvanih leblebija
- 1 šolja iseckanog crnog luka
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 2 šargarepe, iseckane na kolutove
- 1 krompir, iseckan na kockice
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika paradajz paste
- 1 kašičica kurkume
- So, biber po ukusu
- Sveži peršun, iseckan za posipanje
Priprema:
-
U velikoj šerpi zagrejte maslinovo ulje i dinstajte crni i beli
luk dok ne postanu mekani.
-
Dodajte iseckane šargarepe i krompir i pržite nekoliko minuta.
-
Dodajte paradajz pastu, kurkumu, so i biber i promešajte dobro.
-
Dodajte kuvane leblebije i prelijte vodom tako da pokrije sve
sastojke.
-
Kuvajte na srednjoj vatri oko 20-25 minuta ili dok povrće ne
omekša.
- Poslužite toplo posuto svežim peršunom.