Bezglutenska Pica sa Povrćem
Sastojci za koru:
- 1 šolja brašna od pirinča
- 1 šolja brašna od krompira
- 1/2 šolje tople vode
- 2 kašike maslinovog ulja
- Prstohvat soli
Sastojci za nadev:
- Paradajz sos
- Seckano povrće po izboru (paprika, tikvice, pečurke)
- Rendani kačkavalj bez glutena
- Začini po ukusu (origano, bosiljak, beli luk u prahu)
Priprema:
-
Pomešajte brašno od pirinča, brašno od krompira, vodu, maslinovo
ulje i so u činiji dok ne dobijete glatko testo.
- Razvucite testo na plehu obloženom papirom za pečenje.
-
Premažite paradajz sosom i dodajte seckano povrće i rendani
kačkavalj.
-
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 15-20 minuta
ili dok ne postane zlatno smeđa.
-
Izvadite iz rerne, pospite začinima po ukusu i poslužite toplo.