Prve pruge 35, Beograd office@smokvica011.rs
Zapratite nas:
zdrava hrana bezglutenska pica

Bezglutenska Pica sa Povrćem

Sastojci za koru:

  • 1 šolja brašna od pirinča
  • 1 šolja brašna od krompira
  • 1/2 šolje tople vode
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • Prstohvat soli

Sastojci za nadev:

  • Paradajz sos
  • Seckano povrće po izboru (paprika, tikvice, pečurke)
  • Rendani kačkavalj bez glutena
  • Začini po ukusu (origano, bosiljak, beli luk u prahu)

Priprema:

  1. Pomešajte brašno od pirinča, brašno od krompira, vodu, maslinovo ulje i so u činiji dok ne dobijete glatko testo.
  2. Razvucite testo na plehu obloženom papirom za pečenje.
  3. Premažite paradajz sosom i dodajte seckano povrće i rendani kačkavalj.
  4. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 15-20 minuta ili dok ne postane zlatno smeđa.
  5. Izvadite iz rerne, pospite začinima po ukusu i poslužite toplo.